Al vrijwilliger?

Meld je aan

Zo kan je jezelf inschrijven voor een studie en je profiel updaten. Belangrijk: de username is je e-mailadres. 

Nog geen login?

Creëer een profiel

Ben je een nieuwe vrijwilliger? Maak dan eerst een nieuw account aan voor jezelf. Eenvoudig, snel en zonder verplichtingen. 

Activeer eerst je account! Dit kan door te klikken op de link in de e-mail die je ontvangen hebt van J&J Identity en je persoonlijk wachtwoord in te stellen.

Je verlaat de website van Johnson & Johnson CPU!

Je surft nu naar een externe website, en verlaat onze website die het Privacybeleid van Janssen Pharmaceutica nv onderschrijft. Hou er rekening mee dat het privacybeleid van deze externe website kan verschillen van dat van Janssen Pharmaceutica nv.

Weet je zeker dat je naar deze externe website wil surfen?

Wie zijn we?

De Johnson & Johnson Clinical Pharmacology Unit (CPU) is een innovatief centrum voor klinische studies in België, met een focus op fase 1 studies. Een voorbeeld van de opmerkelijke positie van België in Europa en wereldwijd op het vlak van hoogkwalitatieve vroege fase klinische studies. De CPU is gevestigd in het Jan Palfijn-ziekenhuis in Merksem.

Dr. Paul Janssen

De oprichter van Janssen Pharmaceutica, dr. Paul Janssen (1926-2003) was een van de meest innovatieve en inspirerende farmaceutische wetenschappers van de 20ste eeuw. Hij en zijn onderzoeksteam ontdekten een 80-tal nieuwe interessante moleculen. Hierbij zaten meerdere doorbraken met grote impact in de medische sector . In 2003 bezat hij over de 100 patenten en had hij ongeveer 850 wetenschappelijke artikelen gepubliceerd. Ook ontving hij meer dan 80 medische prijzen, bezat hij meerdere eredoctoraten en was hij erelid bij tientallen organisaties.

J&J investeert al jarenlang in klinisch onderzoek in België. In 2003 werd de CPU in Merksem officieel geopend. Paul Janssen werkte vroeger al op onze locatie aan onderzoek en ontwikkeling van medicijnen. Ondertussen zijn we uitgegroeid tot een toonaangevend innovatief kennis- en expertisecentrum.

Gezonde vrijwilligers en patiënten

Klinische studies op de Clinical Pharmacology Unit testen nieuwe kandidaat-geneesmiddelen voor het eerst bij gezonde vrijwilligers en/of patiënten om te onderzoeken of ze veilig zijn en hoe ze worden verdragen, opgenomen en afgebroken door het menselijk lichaam, enz. De resultaten van deze studies gebruiken wetenschappers om de dosis voor latere fase studies te bepalen. Bijvoorbeeld erop gericht te zijn om de werkzaamheid  van de behandeling te bewijzen bij een eerste groep patiënten.

Patiëntenstudies

Naast onderzoek op gezonde vrijwilligers voeren wij ook studies uit op patiënten. Dit kan om klassiek geneesmiddelenonderzoek gaan, waarbij we studiemedicatie toedienen en kijken naar de veiligheid en werkzaamheid. Maar evengoed betreft het innovatief onderzoek waarbij we nieuwe onderzoeksmethodes of medische apparatuur uittesten, denk aan een toestelletje dat je thuis draagt om je bloeddruk te meten of je suikerspiegel te bepalen. Voor sommige van onze patiëntenstudies werken we nauw samen met ziekenhuizen en arts-specialisten. Zij informeren hun patiënten over onze studies en, indien gewenst, verwijzen hen door naar J&J CPU.  

Ben je zelf een zorginstelling of arts-specialist? Wil jij ook je steentje bijdragen aan innovatief onderzoek van Johnson & Johnson? Wij luisteren graag naar jouw verhaal. Contacteer ons voor een kennismaking en vrijblijvende voorstelling van ons portfolio via [email protected]

Jarenlange ervaring in klinisch onderzoek aan de hoogste normen

Johnson & Johnson investeert al jarenlang in toonaangevende klinische studies in België. In 2000 werden alle fase 1 units van J&J wereldwijd samengebracht  op de CPU in Merksem, dat sindsdien een centrum van kennis en expertise voor klinisch  onderzoek is geworden. De CPU is uitgerust om ook zeer complexe en innovatieve studies te verwezenlijken.  

De CPU past strikte ethische normen toe bij het uitvoeren van klinische studies in de vroege fase. De veiligheid van de deelnemers én de kwaliteit van de gegevens staat centraal. De CPU voldoet in dit opzicht aan de hoogste normen. Met de steun van vrijwilligers en patiënten streeft het team ernaar het potentieel van nieuwe geneesmiddelen volledig te begrijpen, en om innovatieve en hoogkwalitatieve klinische gegevens beschikbaar te stellen voor de toekomst van de patiëntenzorg.