Al vrijwilliger?

Meld je aan

Zo kan je jezelf inschrijven voor een studie en je profiel updaten. Belangrijk: de username is je e-mailadres. 

Nog geen login?

Creëer een profiel

Ben je een nieuwe vrijwilliger? Maak dan eerst een nieuw account aan voor jezelf. Eenvoudig, snel en zonder verplichtingen. 

Activeer eerst je account! Dit kan door te klikken op de link in de e-mail die je ontvangen hebt van J&J Identity en je persoonlijk wachtwoord in te stellen.

Je verlaat de website van Johnson & Johnson CPU!

Je surft nu naar een externe website, en verlaat onze website die het Privacybeleid van Janssen Pharmaceutica nv onderschrijft. Hou er rekening mee dat het privacybeleid van deze externe website kan verschillen van dat van Janssen Pharmaceutica nv.

Weet je zeker dat je naar deze externe website wil surfen?

Alle informatie over jouw deelname

Hoe gaat een geneesmiddelenonderzoek juist in z'n werk? Meedoen aan een klinische studie is steeds een weloverwogen beslissing. Op deze pagina leggen we elke stap van je deelname als vrijwilliger in ons centrum uit. 

Meedoen in een notendop, van registratie tot uitbetaling

Alles begint bij het registreren van jezelf als kandidaat vrijwilliger via onze website. Een profiel aanmaken is eenvoudig, snel en volledig vrijblijvend. Op die manier houden we je op de hoogte van nieuwe onderzoeken die passen binnen jouw profiel. 

Heb je een studie gezien waaraan je graag zou willen deelnemen? Dat horen we graag! Lees de toelatingsvoorwaarden grondig door en ga na in je agenda of je beschikbaar bent voor de opgegeven periode. Schrijf jezelf bij voorkeur online in. Een medewerker van ons rekruteringsteam neemt telefonisch contact met je op om de studie te overlopen en bekijkt of jij dé geknipte vrijwilliger bent. Samen plannen we een screening in op onze faciliteit. Tijdens het vooronderzoek overloop je met de arts de toestemmingsformulieren en gebeuren er medische checks, zoals het nemen van de bloeddruk, het gewicht, enz. 

Na de screening verneem je of je bent uitgeloot voor de studie. Geselecteerd? Pak je koffers, kom binnen voor het onderzoek, doe effectief mee en draag bij aan de geneesmiddelen van de toekomst. Op het einde van het traject ontvang je een vergoeding uitbetaald op je bankrekening. 

Kort samengevat

  1. Registreer je als vrijwilliger. Maak een profiel aan op onze website.
  2. Schrijf je in voor een studie. Na het lezen van de voorwaarden en de planning. 
  3. Verwacht een telefoontje. Samen met een medewerker gaan we na of jij de geknipte vrijwilliger bent. 
  4. Screening op onze faciliteit. Hier ontvang je alle informatie, spreek je de arts en gebeurt een grondige medische check. 
  5. Kom binnen voor het onderzoek. Doe effectief mee en draag bij aan de geneesmiddelen van morgen. 
  6. Ontvang een vergoeding. Voor je tijd en engagement. 

In ons onderzoekscentrum

Tijdens je verblijf op J&J CPU zal het geneesmiddelenonderzoek plaatsvinden. We schenken veel aandacht aan een huiselijke sfeer en omgeving. Je zal namelijk een aantal dagen/weken bij ons verblijven, samen met andere deelnemers. 

Naast de toediening van de medicatie heb je vrije tijd om te ontspannen, te studeren of te werken. Slapen doe je in één van onze comfortabele bedden en uiteraard voorzien wij dagelijkse maaltijden, drank en snacks. 

Lees meer

Veiligheid en risico's

Bij J&J CPU staat jouw veiligheid, privacy en welzijn altijd voorop. Onze studies vervullen we met vakkundig getrainde medewerkers, denk aan artsen, verpleegkundigen, apothekers enz. We beschikken over alle benodigde medische apparaten, en zijn locatiegewijs verbonden aan het ZNA Jan Palfijn ziekenhuis. 

We vertellen je altijd wat we doen, hoe we dat doen en welke nevenwerkingen er eventueel zouden kunnen optreden. In België gelden strenge (inter)nationale regels voor klinische studies bij mensen. J&J CPU houdt zich nauwgezet aan deze wetgeving en gedragsregels.

Lees meer

Vergoeding

In ruil voor jouw bijdrage verdien je een vergoeding. Het bedrag is samengesteld naargelang de duur van de studie en het aantal ambulante visites. Er wordt in geen geval gekeken naar risico's of mogelijke bijwerkingen van de medicatie, het is louter een compensatie voor jouw tijd en engagement. Bovendien ontvang je een kilometervergoeding voor elk bezoek. Het bedrag betalen wij netto uit, dit betekent dat wij geen belastingen of andere bijdragen afhouden op het geld dat jij ontvangt op je bankrekening. 

Wist je dat we een aanbevelingsprogramma hebben? Ken je een geschikte vrijwilliger voor onze studies? Verwijs hen door en je kan, onder voorwaarden, een vergoeding van € 150 verdienen.

Lees meer

Jij bent essentieel!

Net als zuurstof voor de hersenen. Zonder jou geen hoop op beterschap. Help ons betere of nieuwe geneesmiddelen ontwikkelen: word vrijwilliger en krijg een vergoeding.