Wat leer ik uit deze ervaring?

“Ik ben trots op mijn allereerste deelname aan een klinische studie. En hopelijk overtuig ik ook mijn vrienden.” Lees hier het verhaal van Tom, 28 jaar en vrijwilliger voor klinische studies.

Na vijf dagen verblijf op Janssen CPU, keer ik terug huiswaarts naar Gent en naar mijn normale leven. Ik voel me goed in mijn vel. Ik heb nieuwe mensen leren kennen, heb gezond gegeten en heerlijk geslapen bij Janssen CPU.

Als ik nu naar het nieuws op TV kijk of de krant lees op mijn tablet en het gaat over een nieuw geneesmiddel of vaccin, besef ik nu heel goed dat klinische studies een essentieel onderdeel zijn van de ontwikkeling daarvan. Dat zorgt ervoor dat ik veel voldoening haal uit mijn deelname hieraan. Ik zou het ook heel mooi vinden als de kennis die met dit klinische onderzoek is opgedaan, patiënten met Alzheimer verder kan helpen. Hopelijk kan mijn opa dit nog meemaken.

Een ervaring rijker

Ik merk dat, wanneer ik mijn vrienden en familie vertel over mijn ervaringen in de klinische studie, ik er zeer positief over ben. Ik vind het een mooie manier om wat bij te verdienen en bij te dragen aan een maatschappelijk doel. Ik raad mensen in mijn omgeving dan ook aan om te kijken of het iets voor hen kan zijn.


“Ik vertel met trots en plezier over mijn deelname aan het onderzoek en raad mensen in mijn omgeving aan om het ook te doen!"


 

Ik merk ook dat ik mijn vrienden veel beter kan vertellen over de risico’s bij klinisch onderzoek. Voorafgaand aan mijn eerste deelname was het voornamelijk van horen zeggen, maar nu ik zelf een studie heb meegemaakt, kan ik vol overtuiging vertellen dat ik mij altijd veilig heb gevoeld. Risico’s zitten er altijd aan, maar alles is zo ingericht om deelnemers de best mogelijke medische ondersteuning te bieden.

En een vriend rijker

Als ik nu terugkijk op mijn verblijf, is het leukste onderdeel dat ik nieuwe mensen heb leren kennen. Met sommige deelnemers praat je een hele namiddag. Met één iemand in het bijzonder, Amir, hou ik verder contact. Binnenkort spreken we af voor een kop koffie in Antwerpen centrum na een terugkommoment bij Janssen CPU.

Al met al kijk ik terug op een leuke ervaring waar ik trots op ben. Ik heb nog één follow-up visite op de planning staan. Dit is een afsluitende controle, daarna zit het er echt op. Het is een avontuur, maar voor de volgende onderzoeken ben ik niet meer gespannen. Ik houd de website in ieder geval in de gaten voor vervolgonderzoeken.

Wil jij ook deelnemen aan klinisch onderzoek? 

Schrijf je hier in!