Tijdens je verblijf

In ons centrum

Ben je uitgeloot om deel te nemen aan de studie? Dan verwelkomen we je graag in ons onderzoekscentrum. Tijdens je verblijf op Janssen CPU zal het geneesmiddelenonderzoek plaatsvinden. We schenken veel aandacht aan een huiselijke sfeer en omgeving. Je zal namelijk een aantal dagen/weken bij ons verblijven, samen met andere deelnemers. Als proefpersoon vinden wij het enorm belangrijk dat jij jezelf kan zijn en je bij ons thuis voelt. Wij dragen universele waarden zoals wederzijds begrip, respect en verdraagzaamheid voor elkaars verschillen hoog in het vaandel. Wij vragen je dan ook om oog te hebben voor ons huisreglement zodat jouw verblijf zo fijn mogelijk verloopt.

 

Overnachten

Zodra je aankomt op de faciliteit is alles nauwkeurig gepland. Eerst volgt een rondleiding met bagagecontrole en maak je kennis met de andere testpersonen uit je cohort. Onze artsen gaan vervolgens na of je nog steeds medisch geschikt bent om deel te nemen aan de studie. Is dit het geval? Goed zo, je krijgt een bed in een gemengde slaapkamer toegewezen. Onze zalen zijn comfortabel, tellen maximaal 6 bedden en hebben een apart toilet en badkamer met douche. Elk bed kan je afsluiten met gordijnen voor privacy en is voorzien van technische meetapparatuur. Daarnaast heeft iedere vrijwilliger een eigen kleer- en nachtkast met kluisje.

 

Toediening van de medicatie

Het onderzoek start wanneer onze artsen het geneesmiddel toedienen. Dit kan zijn in de vorm van een drankje of pil, nuchter of bijvoorbeeld na een hoogcalorisch ontbijt. Jouw veiligheid staat centraal en ons medisch team volgt je op de voet op. We controleren telkens opnieuw je bloed en urine en monitoren vitale functies zoals temperatuur, ademhaling, bloeddruk en hartwerking. Onze artsen en onderzoekers kijken nauwgezet naar de effecten van de studiemedicatie op jouw lichaam. Het kan zijn dat je niets merkt, maar je kan ook last krijgen van nevenwerkingen, meestal van milde en voorbijgaande aard.

Elk onderzoek is uniek, maar vaak vergelijken we nieuwe behandelingen met een placebo, ook wel "nepmedicatie” zonder actief, werkzaam middel. Onze resultaten moeten zo betrouwbaar mogelijk zijn. Wie welke behandeling krijgt, wordt door toeval bepaald. Je kan als vrijwilliger niet kiezen, dit proces heet randomisatie. Vele onderzoeken zijn zo opgezet dat jijzelf noch de studiearts weten in welke behandelingsgroep je bent opgenomen. Dit noemen we een dubbelblind onderzoek. Resultaten kunnen op die manier niet bewust door menselijke factoren beïnvloed worden.

 

Vrije tijd

Tussen de onderzoeken door heb je veel vrije tijd. Die kan je invullen zoals je zelf wenst. Je kan bij ons tot rust komen, maar evengoed in stilte studeren of thuiswerken op onze afdeling. Om jezelf te ontspannen, voorzien we talrijke mogelijkheden:

  • Gratis snelle wifi voor al je apparaten
  • Digitale televisies, met extra sport kanalen, Netflix en Streamz
  • PlayStation 4
  • Pooltafel en darts
  • Puzzels en gezelschapsspelen
  • Dagelijkse kranten en tijdschriften
  • iPad uitleen service (Neem gerust je eigen laptop of tablet mee!)

Onze professionele instructeurs organiseren vrijblijvende workshops voor onze vrijwilligers. Wekelijks staan er beweegmomenten, yogalessen, crea-middagen enz. op de planning. De sessies zijn zeer toegankelijk en een meerwaarde tijdens je verblijf. Daarnaast hebben we een gezellig tuintje waarin onze vrijwilligers, onder begeleiding en op afgesproken tijdstippen, in de buitenlucht kunnen ontspannen.

 

Maaltijden en drank

Wij bieden dranken, snacks, fruit en maaltijden aan. Hiervoor doen we beroep op een cateringbedrijf  dat dagelijks verse gerechten bezorgt die zijn afgestemd op de studieprotocollen. Onze medewerkers warmen de maaltijden voor jou op en het menu varieert wekelijks. Als je geen vlees eet, kan je een vegetarische optie kiezen. Voor sommige studies gelden specifieke eet- en drankrichtlijnen, bijvoorbeeld zoutarm, eiwitrijk, calorievol enz. Soms kan het ook zijn dat je een maaltijd volledig dient op te eten in het belang van het onderzoek. We lichten dit steeds toe op het vooronderzoek van onze klinische onderzoeken.

 

Lees verder

Vergoeding
Veiligheid en risico's

Zelf ervaren of een klinisch onderzoek iets voor jou is? 

Schrijf je hier in!

Ontdek onze studies