Al vrijwilliger?

Meld je aan

Zo kan je jezelf inschrijven voor een studie en je profiel updaten. Belangrijk: de username is je e-mailadres. 

Nog geen login?

Creëer een profiel

Ben je een nieuwe vrijwilliger? Maak dan eerst een nieuw account aan voor jezelf. Eenvoudig, snel en zonder verplichtingen. 

Activeer eerst je account! Dit kan door te klikken op de link in de e-mail die je ontvangen hebt van J&J Identity en je persoonlijk wachtwoord in te stellen.

Je verlaat de website van Johnson & Johnson CPU!

Je surft nu naar een externe website, en verlaat onze website die het Privacybeleid van Janssen Pharmaceutica nv onderschrijft. Hou er rekening mee dat het privacybeleid van deze externe website kan verschillen van dat van Janssen Pharmaceutica nv.

Weet je zeker dat je naar deze externe website wil surfen?

Van molecule tot medicijn

Iedereen gebruikt wel eens een geneesmiddel. Toch is het niet vanzelfsprekend dat er medicijnen beschikbaar zijn. Het duurt gemiddeld 10 à 15 jaren voordat een farmaceutisch bedrijf een nieuw medicament op de markt kan brengen. Er gaat veel onderzoek aan vooraf door wetenschappers en artsen. Dankzij de hulp van vrijwilligers maken we nieuwe of betere geneesmiddelen.

De weg van laboratorium tot apotheek

De start van een nieuw geneesmiddel begint in de eerste plaats in laboratoria, dit is het preklinisch onderzoek. Zijn deze resultaten veelbelovend, dan volgt de eerste fase van het geneesmiddelenonderzoek. Zodra de klinische fase aanbreekt, zullen artsen van Johnson & Johnson CPU de studiemedicatie in lage dosissen toedienen aan gezonde proefpersonen. Hierbij is het uitgangspunt altijd de veiligheid: we onderzoeken de verdraagzaamheid van het middel, de nevenwerkingen, de manier waarop de moleculen zich verspreiden in het menselijk lichaam enz.

In de volgende fasen wordt het geneesmiddel getest op patiënten die lijden aan de ziekte waarvoor het geneesmiddel op de markt zal worden gebracht, bv. mensen met Alzheimer of diabetes. Wetenschappers gaan na of het medicijn effectief werkzaam is tegen de ziekte en welke dosis het best geschikt is.

Pas als alle informatie gekend is, kan een farmaceutisch bedrijf een geneeskrachtige stof laten registreren als geneesmiddel. De overheid beoordeelt of een nieuw medicijn in België erkend mag worden en of artsen het aan patiënten mogen voorschrijven.

 

Continu onderzoek

Ook geneesmiddelen die al verkrijgbaar zijn in de apotheek worden vaak nog op grote schaal verder onderzocht. We testen alternatieve toedieningsvormen en achterhalen of er mogelijk nog onbekende lange-termijn bijwerkingen zijn.

Jij bent essentieel!

Net als zuurstof voor de hersenen. Zonder jou geen hoop op beterschap. Help ons betere of nieuwe geneesmiddelen ontwikkelen: word vrijwilliger en krijg een vergoeding.