Wie zijn we?

Een voorstelling

De Janssen Clinical Pharmacology Unit (CPU) is een innovatief centrum voor klinische studies in België, met een focus op fase 1 studies. Een voorbeeld van de opmerkelijke positie van België in Europa en wereldwijd op het vlak van hoogkwalitatieve vroege fase klinische studies. De CPU is gevestigd in het Jan Palfijn-ziekenhuis in Merksem.

 

Gezonde vrijwilligers en patiënten

 

Klinische studies op de Clinical Pharmacology Unit testen nieuwe kandidaat-geneesmiddelen voor het eerst bij gezonde vrijwilligers en/of patiënten om te onderzoeken of ze veilig zijn en hoe ze worden verdragen, opgenomen en afgebroken door het menselijk lichaam, enz. De resultaten van deze studies gebruiken wetenschappers om de dosis voor latere fase studies te bepalen. Bijvoorbeeld erop gericht te zijn om de werkzaamheid  van de behandeling te bewijzen bij een eerste groep patiënten. 

 

Patiëntenstudies

 

Naast onderzoek op gezonde vrijwilligers voeren wij ook studies uit op patiënten. Dit kan om klassiek geneesmiddelenonderzoek gaan, waarbij we studiemedicatie toedienen en kijken naar de veiligheid en werkzaamheid. Maar evengoed betreft het innovatief onderzoek waarbij we nieuwe onderzoeksmethodes of medische apparatuur uittesten, denk aan een toestelletje dat je thuis draagt om je bloeddruk te meten of je suikerspiegel te bepalen. Voor sommige van onze patiëntenstudies werken we nauw samen met ziekenhuizen en arts-specialisten. Zij informeren voor het eerst hun patiënten over onze studies en, indien gewenst, verwijzen hen door naar Janssen CPU.   

Ben je zelf een zorginstelling of arts-specialist? Wil jij ook je steentje bijdragen aan innovatief onderzoek van Janssen Pharmaceutica? Wij luisteren graag naar jouw verhaal. Contacteer ons voor een kennismaking en vrijblijvende voorstelling van ons portfolio via [email protected]

 

Jarenlange ervaring in fase 1 klinische studies 

 

Janssen investeert al jarenlang in toonaangevende klinische studies in België. In 2000 werden alle fase 1 units van Janssen wereldwijd samengebracht  op de CPU in Merksem, dat sindsdien een centrum van kennis en expertise voor klinisch  onderzoek is geworden. De CPU is uitgerust om ook zeer complexe en innovatieve studies te verwezenlijken.   

 

Hoogste normen

 

De CPU past strikte ethische normen toe bij het uitvoeren van klinische studies in de vroege fase. De veiligheid van de deelnemers én de kwaliteit van de gegevens staat centraal. De CPU voldoet in dit opzicht aan de hoogste normen. Met de steun van vrijwilligers en patiënten streeft het team ernaar het potentieel van nieuwe geneesmiddelen volledig te begrijpen, en om innovatieve en hoogkwalitatieve klinische gegevens beschikbaar te stellen voor de toekomst van de patiëntenzorg.

 

Wie zijn we
Wie zijn we
Wie zijn we

Wil jij ook deelnemen aan klinisch onderzoek? 

Schrijf je hier in!

Ontdek onze studies